over freshtext

Achter de schermen

Je wilt weten met wie je in zee gaat. Maak hieronder kennis met de gezichten die jouw merkboodschap smoel geven.

 

klanten geholpen

jaren actief

Tekstschrijvers met oog voor jouw merkboodschap

In 2016 richtte Martin ter Denge FreshText op. Sinds 2020 versterkt zijn vrouw Gerieke (ter Denge) Pluimers de onderneming.

In hun missie voor FreshText zijn ze één: met een frisse blik, flinke dosis creativiteit én nuchtere kijk op marketingcommunicatie mooie mensen en merken op eigen wijze zichtbaar maken.

We zorgen voor karaktervol tekstwerk en een frisse kijk op je merkboodschap. Al 200+ merken kozen voor FreshText: van veelbelovende start-up tot beursgenoteerde multinational. 

Laat ons jouw échte verhaal vertellen:

Martin ter Denge - Tekstschrijver en Vertaler - FreshText

Martin ter Denge

oprichter, eindbaas, tekstuele tovenaar, kunstzinnig en muzikaal (streek)taalfanaat

Ontdek meer over Martin

De oprichter van FreshText. Auteur van het boek Tukkerspotten. Gek op tekst, taal en alles wat maar geluid maakt. Dus ook muziek. De juiste snaar en een goed ritme, daar draait het om in zijn tekstplaatjes. Klinkt goed!

Hij is dé man voor je creatieve (Engelse en Nederlandse), klinkende copy. En vooruit, hij is óók een beetje een taalnerd. Zo een die uren kan praten over uitspraakverschillen, inclusief voorbeelden in dat kriebelige internationale fonetische alfabet. 

Zijn professionele carrière startte hij bij één van de grootste vertaalbedrijven ter wereld. Daar kon hij alleen zijn creativiteit niet kwijt. Te veel machine, te weinig mens. En wat bleek: heel wat bedrijven zochten juist die creativiteit en menselijke touch in hun teksten. Aangespoord door zijn vrouw trok hij in april 2016 de stoute schoenen aan: de KvK-inschrijving van FreshText was een feit.

Lees meer over Martin op zijn eigen website, waar hij zaken deelt over streektaal, muziek & tekenwerk. 

PS Je kent Martins Twentse accent misschien al, maar wist je dat hij met zijn Ierse accent zelfs Ieren voor de gek houdt?

Gerieke (ter Denge) Pluimers

mede-eindbazin, marcommer zonder bullshit, content queen, oog voor detail

Ontdek meer over Gerieke

Met een even kritische blik als scherpe pen helpt Gerieke achter én voor de schermen mee om FreshText en klanten online te ontwikkelen. Marketing, Communicatie en Strategie vormen al 10+ jaar haar rode draad.

Gerieke komt uit een arbeidersnest. Zeg maar gerust een aanpakkersnest. Eerst volgde ze ‘het veilige pad’: netjes vanuit de universitaire studie International Business Communication in loondienst. Dat ‘hoorde zo’. Ze keek binnen bij kleine en middelgrote familiebedrijven, een reclamebureau, internationale eventorganisatie en uiteindelijk, de Twentse universiteitscampus. Ondertussen proefde ze van freelancen on the side. Daar kreeg ze de smaak te pakken.

Nu gaat ze haar eigen, ondernemende gang. Als mede-eindbazin wroet ze in Trello, Asana, agenda’s en communicatieplanningen. Ze vormt een stok achter de deur voor FreshText én klanten. Brengt orde in de creatieve tent. Zonder haar bestond deze website niet, en was FreshText nog een one-man show.

Gerieke is altijd bezig met ontwikkeling en ondernemen: in haar vrije tijd spit ze nog blogs als HubSpot en Frankwatching door. Hoe ze ontspant? Het liefst via funk, disco en deep house in een Spotify-playlist, een roadtrip door de bergen, tropisch weer en haar Fujifilm-camera’s.

+ ons creatieve netwerk

FreshText werkt met een extern netwerk van voorkeursleveranciers, bijvoorbeeld voor Duits tekstwerk en videografie.

7 redenen om ons in te schakelen

Engelse tekstschrijver vertaler

200+ klanten gingen je al voor

N

Je zoekt iemand die jouw boodschap fris overbrengt

Ons streven: jouw boodschap zo fris mogelijk overbrengen. Is jouw organisatie of doelgroep een tikkeltje traditioneler dan wij? Dan zingen we een toontje lager, zodat het meer klinkt als jou. Er zijn wel grenzen. Voor wollige, ambtelijke zinnen moet je niet bij ons aankloppen.

N

Je wilt een (tekst)partner met oog voor het totaalplaatje

Een goede tekst gaat verder dan de d’s en t’s. Die lokt een reactie uit bij je lezer. Dat betekent dat wij eerst meer willen weten over je merkstrategie. Alleen met oog voor het totaalplaatje kom je tot écht effectief tekstwerk.

N

Je waardeert een nuchtere Twentse kijk op marketing en communicatie

In de marketingwereld vind je flink wat gladjakkers en goeroes. We waarderen groots, ondernemend denken en mensen die creatieve grenzen verleggen. Maar we doen dat wel graag met beide benen op de grond. Bij ons kom je dus niet voor dikdoenerij: je komt bij ons tot de kern. Tot het échte verhaal. Dus: mouwen opstropen en gaan!

N

Je wilt uit die tunnelvisie stappen

Je laten meeslepen door de waan van de dag is verleidelijk. De makkelijke weg. Maar wat als jouw marketingcommunicatie een andere route nodig heeft? Neem met ons eens een andere afslag. Met een frisse blik helpen wij je uit je tunnelvisie.

N

Je zoekt een flexibele, schaalbare oplossing voor je communicatie

Goed personeel is lastig te krijgen én behouden. En je nieuwe personeel inwerken kost tijd. Met onze hulp op freelancebasis houd je grip op personeelskosten,  bespaar je op inwerktijd en krijg je flexible expertise on demand. 

N

Je waardeert een persoonlijke benadering

Misschien werkte je al eerder samen met een groot, flitsend bureau en voelde je je daar een nummer. Wij zijn kleinschalig genoeg om jouw vraagstuk persoonlijke aandacht te geven, en ondernemend genoeg om groots mee te denken. 

N

Handig: Nederlandse basis, internationaal bereik

Met een goed verhaal spreek jij de juiste internationale doelgroep aan. Maar dan wel in een taal die ze begrijpen. Voordeel van ons: je legt je wensen in het Nederlands uit, wij vertalen het naar klinkend Engels tekstwerk.

Psst, ons niet bellen als je DIT zoekt:

❌ Ambtelijke taal ❌ Machinevertalingen ❌ Een gelikt jasje zonder inhoud

Wij schrijven liever over jou dan over onszelf.

That’s what they said.

“Nuchter geschreven mét een knipoog. Knap hoe FreshText in zo’n korte tijd onze verhalen heeft weten om te toveren naar gave teksten, die helemaal passen bij het karakter van de website. Dat werkt lekker!”

Julia ter Telgte
Marketing & Communicatie, KATO Enschede

“Keer op keer slaat FreshText de spijker op zijn kop. Onze, vaak nog vage tekstuele ideeën, weten ze zonder problemen om te zetten in iets dat klopt én past. Mooi als je zo out-of-the-box kunt denken en dingen in de juiste context weet te plaatsen.”

Tom van Wylick
Compagnie des Montres Lebois & Cie

Mijn website is nu overtuigend, helder en makkelijk leesbaar. Bezoekers weten direct wat ze aan me hebben. Een hele kunst!

Erik Dekker
Dekker Projectorganisatie