Fris Nederlands en vlot Engels voor Virtual Lab 17

Virtueel Virtuoos

Het gaat hard bij Virtual Lab 17 uit Rijssen. Al na twee jaar waren ze weer uit hun online jasje gegroeid. Ze hadden geïnvesteerd in nieuwe technologie en andere diensten ontwikkeld. Zeker in een relatief jonge branche als Virtual en Augmented Reality staat de techniek nooit stil. Omdat hun vorige teksten ook al goed bevielen, vroegen ze deze keer FreshText weer voor het Nederlandse én Engelse tekstwerk. Met een verrassende bijkomstigheid…

Waardebeleving

Virtual Lab 17 biedt virtuele belevenissen in een piepjonge branche. Zo jong zelfs dat VR en AR voor velen nog een futuristische ver-van-mijn-bed-show is. De kunst is dus om een publiek in zo min mogelijk woorden antwoord te geven op de vragen: “Wat heb je er nu eigenlijk aan?” en “Wat is de meerwaarde?” Maar voor FreshText was het ook nog een puzzel; hoe maak je zoiets ongrijpbaars als virtuele technologie tastbaar? Met concrete voorbeelden lichten we een tipje van de sluier op.

Impactvol

Virtuele techniek kan worden gebruikt voor impactvolle digitale rondleidingen in scholen en musea, waarin video’s, animaties, teksten en geluiden samenvloeien tot een omsluitend geheel. Zo is het ook een veel intuïtief en effectief middel voor bedrijfstrainingen. Daarnaast is VL17 ontwikkelaar van camerafilters voor sociale media. Alles draait om beleving. Dat moet je merken in de teksten.

Inside information!

Doordat Martin langere tijd bij VL17 op locatie werkte, maakte hij van dichtbij mee hoe het bedrijf in elkaar steekt. Hoe ze praten, wat ze doen, wat ze bezighoudt, wie ze zijn als bedrijf. Dat zette FreshText in om hun teksten vorm te geven.

Tekstschrijver Twente

Duidelijker dienstenaanbod

Het traject dwong VL17 ook om even door een andere bril naar hun websitestructuur en bedrijfsuitingen te kijken. Want ja, je zit zelf wel dagelijks volop in alle ins en outs van je diensten, maar hoe vertaal je dat in heldere bewoordingen voor de klant? En wat wil je nu wel en niet aanbieden? Dat hielp VL17 hun dienstenpakket verder aanscherpen en hun toegevoegde waarde beter definiëren.

Toen dat duidelijk was, mocht FreshText in de wei. Met klinkend tekstwerk als resultaat.

Wat zegt de opdrachtgever?

FreshText doorziet de grotere schaal waarop onze technieken meerwaarde bieden. Daarmee kunnen ze er een simpel maar overtuigend verhaal van maken.”

Kelvin Leusink
Co-Founder Virtual Lab 17, Rijssen

Klaar om jouw tekstwerk te laten regelen door ons?