Van facturatiestrijd in de Tenerifiaanse Mascavallei in 2019 tot verdubbelde maandomzet op een Caribisch strand in 2021. Pieken en dalen van de afgelopen twee jaar ondernemerschap komen hier ongefilterd voorbij. Riemen vast voor een reis door de tijd én over de wereld: dit is de eerste TextLink-show. Over 2019 versus 2021, frivool freelancen, jezelf serieus nemen en de maakbaarheid van het leven. Völle wille!

Eind 2021 reisden we net als in 2019 naar Tenerife. De wereld stond in de tussentijd op z’n kop door ‘iets met een C’. Maar ook zakelijk en persoonlijk hadden wij een hele route afgelegd. Reden genoeg om daar de eerste TextLink-show aan te wijden, ter inspiratie van mede-ondernemers en andere akelig nieuwsgierigen.

Hieronder een overzicht van de hoogtepunten uit de aflevering én de tijdstempels erbij. Laat in de blogreacties of per e-mail (info@freshtext.nl) weten welke onderdelen uit de aflevering je vooral aanspraken. 

Nu te beluisteren

Op onze TextLink-pagina vind je een overzicht van platformen waar deze show te beluisteren is én meer informatie over het concept.

Show Notes: Hoogtepunten & tijdstempels

0:50 Twee jaar terug in de tijd: waar stond jij eind 2019?

1:23 Hoe anders FreshText ervoor stond toen Martin alles nog alleen deed

“Je had heel veel of niks: er zat niet echt structuur in”

2:25 Hoe juridisch gedoe een rit door de Mascavallei op Tenerife compleet overschaduwde

3:20 Over waarom Tenerife een welkome afwisseling was, na een stressvolle periode in 2019 die Gerieke 7 kilo lichter maakte dan normaal

“Ga ik voor veilig, voor dat wat ooit droombanen waren?
Of toch luisteren naar dat stemmetje in mijn achterhoofd?”

5:20 Januari 2020: een grote beslissing, voor de wereld volledig op z’n kop stond

6:30 Welke impact de eerste coronagolf op ons werk had

8:48 We kunnen meer gaan samenwerken, maar blijven nog eerst gescheiden ondernemen

10:30 Ben je als creatieveling per se een warhoofd?

11:45 Martin als oefenklant voor Gerieke: “De ergste klantcase ooit!”

13:00 Wat maakt dat FreshText sinds 2020 en 2021 harder groeit dan eerdere jaren

14:25 Weg uit de winterdepressie in Nederland

“Op z’n Twents gezegd: Iederene had der nen sik van

15:38 Terug van Curaçao weer in Nederland: ‘t Is nog aait corona. De gezamenlijke klantvraagstukken bleven ook komen. Twee zelfstandige ondernemingen opbouwen ging dubbelop voelen. Is samengaan toch beter?

17:53 Oh ja, Martin schreef tussendoor ook nog een boek: Tukkerspotten. Er is nieuws over een tweede druk!

19:00 Korte recap + vooruitblik naar de toekomst

19:40 Waarom je als ondernemer beter geen allemansvriend kunt zijn

20:18 Het confronterende karakter van “de toekomstvraag” na je dertigste

22:24 Hoe nieuwe dingen ontstaan zodra je besluit ervoor te gaan: je hebt meer in de hand dan je denkt

24:07 De grootste les die Gerieke in de afgelopen 2 jaar leerde: “Het leven is vloeibaarder dan je denkt”. Wat bedoelt ze daarmee en wat kunnen (ex-)perfectionisten daarvan leren?

25:34 Preview van de volgende keer: een minder persoonlijke en meer praktische podcast, over contenttrends voor bedrijven in 2022.

Over TextLink

TextLink is een gloednieuwe (podcast)show van FreshText, bedoeld als schakel tussen tekst en een groter bedrijfsplaatje. In deze show bespreken we de rol van tekst in een visuele maatschappij, online communicatie en persoonlijke ontwikkeling. We mixen eigen bedrijfsinzichten en ervaringen met actuele ontwikkelingen en tips vanuit onze tekstexpertise. Scherpzinnig, leerzaam en verfrissend eerlijk, met een gezonde dosis Twentse nuchterheid. Voor meer informatie, check de TextLink-pagina

TextLink - Podcast door FreshText