Tijdloos tijdschrift
Twente Ontwaakt

Ons Twente is prachtig. Of het nu zomer of winter is. In deze fotodocumentaire vol indrukwekkende platen van Vincent Croce, mag ik lezers in frisse, hapklare teksten laten proeven van de geschiedenis, mythologie en cultuur van Twente. Voor mijzelf ook een mooie ontdekkingsreis. Het resultaat is een bundig en sfeervol document, waardoor je de tijd even vergeet.

Een bijzonder cadeau

Twente Ontwaakt is bedoeld als relatiegeschenk. Voor familie, kennissen en noabers, die er in deze coronatijd niet teveel op uit mogen en nu al dat natuurschoon moeten missen.

Op de website van DCMNT.nl kun je 'm bestellen en je persoonlijke boodschap en foto toevoegen.
Een deel van de opbrengst van Twente Ontwaakt gaat naar Stichting Natuurmonumenten.

FreshText bladert in het tijdschrift Twente Ontwaakt en leest een tekst over Twente - tekstschrijver twente

Voorproefje
Wie wint
heeft gelijk

In onze schoolboeken staat de Tachtigjarige Oorlog breed uitgemeten. We leren allerlei heroïsche liederen waarin de Spanjaarden de boosdoeners waren en de Staatsen de helden. Het gewone volk in Twente dacht daar in die tijd waarschijnlijk anders over...

 

 

Wat zeggen anderen?

vincent

 Ieder zien vak

 

Veur oetgeverieje Geen Blad voor de Mond brachten ik samen met Martin een tiedschrifte genaamd "Twente Ontwaakt" oet. Ieder zien vak, dus Martin de teksten en ik de foto's. Umdat et woord 'tiedschrifte' de lading neet volledig dekt, verzunnen wiej er ne meer toopasselike umschrieving veur: Geprinte documentaire. As gin ander wust Martin treffende teksten te skrieven bie miene al bestoande foto's. In umgang is Martin professioneel, ondernemmend en talenteerd. Een best jong.

Vincent Croce, Fotograaf en Filmmaker

laurens twente ontwaakt

 Groot enthousiasme

 

Met een groot enthousiasme, de wil om een verhaal goed uit te pluizen en met een grote voorliefde voor (de Twentse) taal, leverde Martin een essentiële bijdrage in ons project Twente Ontwaakt. Het was een fijne samenwerking en we zoeken hem snel nog eens op om bij te dragen aan andere producties.

Laurens Oude Elberink, Geen Blad voor De Mond

Tijdloos tekstwerk

Wil je meer weten van mijn werk als tekstschrijver? Of zoek je iemand die jouw lezers weet te boeien in je magazine, op je website of in andere tekstvormen? In pakkend Nederlands, Engels of Twents?

Onder de naam FreshText verzorg ik sinds 2016 het meest frisse tekstwerk van Twente (en omstreken).

Pak je telefoon en bel me.