PLATTEN TEKST. IEJ ZEET ET VOORDAN VAKER.

Twents geet der met strieken! Wil je een Twentse tekst op je site, of een Twents gevoel in je Nederlands? FreshText vertaalt en schrijft al jaren strakke Twentse teksten. Met een knipoog en een glimlach. Of gewoon bloodserieus. Want je spreekt klanten pas echt aan in hun eigen taal. Loat goan! 

Twentse teksten en vertalingen

Twents, zo’j dat noe wal doon?

Tuurlik! As iej binnen Twente wilt opvallen en meteen nen goden indruk bie de klant wilt achterloaten is nen Twentsken tekst een machtig beginpunt. Et maakt oe benöaderboar. Mer wo skrief iej dat, hè? Doar hebt al heel wat leu mekaar oaver bie de höare had. Wiej meant da’j et better gewoon kunt anvatten as der dage oaver disselen. Et maakt ons ook nich oet of et ‘neet’ of ‘nich’ is. Wat iej mer wilt. 

Doel-marketing-communicatie

Opvallen met een eigen geluid

Bedrijven zoeken constant naar manieren om zichzelf te onderscheiden. Om hun eigen geluid te laten horen. Doe jij zaken in de buurt en komen je klanten vooral uit de noaberskop? Waarom spreek je ze dan online niet ook aan zoals offline, in de taal die dicht bij hen staat? Dat is nog eens onderscheidend.

Tekstschrijver Twents

Goed leesbare Twentse boodschap

Leesbaarheid is de belangrijkste voorwaarde. Wist je dat er minstens drie min of meer geaccepteerde spellingen voor het Twents bestaan? Wij kiezen het liefst voor een versimpelde vorm van de Kreenk vuur de Twentse Sproake, maar ook de Standaard Schriefwieze is ons nich vrömd. Uiteindelijk gaat het om de boodschap, niet om de skriefwieze.

De grens over met Nedersaksisch

Plat is groter dan alleen Twente. Nederland past 3x in het totale Nedersaksische taalgebied. Dat biedt kansen. Maar dan moet je wel zo schrijven dat mensen in andere landen je begrijpen. FreshText heeft meegewerkt aan de Nysassiske Skryvwyse. Daarmee heb je aansluiting van hier tot in Denemarken. En uit eerste tests blijken zelfs Zweden en Noren het te kunnen lezen.

Twentse teksten laten schrijven

GOOD VEUR ‘N DAG KOMMEN. OOK IN ET TWENTS.

  • De meest ervaren Twentse tekstschrijver uit Twente
  • De eigenaar van FreshText, Martin, won in 2011 de Aanmoedigingsprijs Twentse Taal 
  • Jouw Twentse tekstwerk in de handen van een echte taalliefhebber
twentse tekstschrijver en vertaler martin ter denge freshtext

Zij lieten hun Twentse teksten schrijven

En dit zeggen zij erover.

“Met een groot enthousiasme, de wil om een verhaal goed uit te pluizen en met een grote voorliefde voor (de Twentse) taal, leverde Martin een essentiële bijdrage in ons project Twente Ontwaakt. Het was een fijne samenwerking en we zoeken hem snel nog eens op om bij te dragen aan andere producties.

Laurens Oude Elberink
Geen Blad voor De Mond

Veur oetgeverieje Geen Blad voor de Mond brachten ik samen met Martin een tiedschrift genaamd “Twente Ontwaakt” oet. Ieder zien vak, dus Martin de teksten en ik de foto’s. Umdat et woord ‘tiedschrifte’ de lading neet volledig dekt, verzunnen wiej er ne meer toopasselike umschrieving veur: Geprinte documentaire. As gin ander wust Martin treffende teksten te skrieven bie miene al bestoande foto’s. In umgang is Martin professioneel, ondernemmend en talenteerd. Een best jong.”

Vincent Croce
Fotograaf en Filmmaker

Benieuwd of dit bij je past?

Wij ook.