Virtueel virtuoos

Fris Nederlands en vlot Engels voor Virtual Lab 17

Het gaat hard bij Virtual Lab 17 uit Rijssen. Al na twee jaar waren ze weer uit hun online jasje gegroeid. Ze hadden geïnvesteerd in nieuwe technologie en nieuwe diensten ontwikkeld. Zeker in een relatief jonge branche als Virtual en Augmented Reality staat de techniek nooit stil. Omdat hun vorige teksten ook al goed bevielen, vroegen ze deze keer FreshText weer voor het Nederlandse én Engelse tekstwerk. Met een verrassende bijkomstigheid...

 

Waardebeleving

Virtual Lab 17 biedt virtuele belevenissen in een piepjonge branche. Zo jong zelfs dat VR en AR voor velen nog een futuristische ver-van-mijn-bed-show is. De kunst is dus om een publiek in zo min mogelijk woorden antwoord te geven op de vragen: “Wat heb je er nu eigenlijk aan?” en “Wat is de meerwaarde?” Maar voor mijzelf was het ook nog een puzzel; hoe maak je zoiets ongrijpbaars als virtuele technologie tastbaar? Met concrete voorbeelden lichten we een tipje van de sluier op.

Virtuele techniek kan worden gebruikt voor impactvolle digitale rondleidingen in scholen en musea, waarin video’s, animaties, teksten en geluiden samenvloeien tot een omsluitend geheel. Zo is het ook een veel intuïtiever en dus effectiever middel voor bedrijfstrainingen. Daarnaast is VL17 ontwikkelaar van camerafilters voor sociale media. Alles draait om beleving. Dat moet je merken in de teksten.

 

Inside information!

Doordat ik al langere tijd bij VL17 op locatie werk, maak ik van dichtbij mee hoe het bedrijf in elkaar steekt. Hoe ze praten, wat ze doen, wat ze bezighoudt, wie ze zijn als bedrijf. Dat zette ik in om hun teksten vorm te geven.

Tekstschrijver Twente

Duidelijkheid in het dienstenaanbod

Het traject dwong VL17 ook om even door een andere bril naar hun websitestructuur en bedrijfsuitingen te kijken. Want ja, je zit zelf wel dagelijks volop in alle ins en outs van je diensten, maar hoe vertaal je dat in heldere bewoordingen voor de klant? En wat wil je nu wel en niet aanbieden? Dat hielp VL17 hun dienstenpakket verder aanscherpen en hun toegevoegde waarde beter definiëren.

Toen dat duidelijk was, mocht ik in de wei. Met klinkend tekstwerk als resultaat. Bedankt voor deze mooie opdracht!

Wat zegt VL17 zelf?

Tekstschrijver-Twente-Virtual-Lab-Kelvin

“Martin doorziet de grotere schaal waarop onze technieken meerwaarde bieden. Daarmee kan hij er een simpel maar overtuigend verhaal van maken.”

Kelvin Leusink, Co-Founder, Virtual Lab 17, Rijssen

Tijdloos tekstwerk

Wil je meer weten van mijn werk als tekstschrijver? Of zoek je iemand die jouw lezers weet te boeien in je magazine, op je website of in andere tekstvormen? In pakkend Nederlands, Engels of Twents?

Onder de naam FreshText verzorg ik sinds 2016 het meest frisse tekstwerk van Twente (en omstreken).

Pak je telefoon en bel me.